måndag 29 december 2014

från botten till toppen till medelmåtta

Har nu tre dagar, som jag skulle kunna blogga om, men tyvärr inte hunnit, orkat eller bara haft lust. Dessutom har jag fått en ny dator som jag måste lära mig skria med. Den har windows 8, så tappar bort mig med jämna mellanrum. Hoppas det blir bättre med tiden.

Så, vi börja med det första bloggvärda som hänt. Jag har för första gången i mitt liv, så långt jag minns fallit av i snö. Jag var och rida Camu på lördag morgon och då pompade av mig. Det kan finnas många faktorer varför han började. Sadelhjorden var ganska lös, det hände mycket omkring honom, han är väldigt känslig och underlaget var lite halt. Han studsade på ca. 1/3 varv innan jag tappade yttre stigbygeln och lade vikten lite för mycket i vänster, som var den jag hade kvar så han vände inåt, medan jag fortsatte rakt och föl huvudet förre ner i snön. Han fortsatte studsa och mamma fick sedan fast honom. Själv har jag anlag för migren och fick ganska ont i huvudet, så jag klättrade inte upp på honom igen. Jag och mamma åkte hem och jag lade mig till sängs nån timma, för att vara säker på att jag inte hade nån hjärnskakning eller liknande.

Bara några timmar senare var jag ganska säker på att jag inte hade något värre. Jag var ganska så stel i nacken, men inte så mycket mer. Ungefär som telepati skickade Pirre och frågade om jag ville rida nån av hennes hästar. Alltså Felix eller Natte. Jag antog att det skulle vara bäst att komma upp på hästryggen igen, ganska snabbt, så jag sa jo. Med Felix for jag bara ut och skritta. Som sällskap till Henq, vilket var helt nice. Få prata lite och sånt. Vi var borta nästan en timme och då vi kom tillbaka så red jag även Natte. Det var henne jag från början skulle rida den dagen.

Med Natte red jag bommar. Det gick riktigt bra och jag fick henne helt bra att lyssna på mig. Helt roligt var det att jag efter några minuter av galoppbommar på cirkel redan började se steg med henne. Jag tror jag börjar hitta lite mer knappar med henne nu. Då jag var på väg att sluta kom Nattes andra ryttare in i manegen. Alltså han som brukar tävla henne. Han och hans fru skulle komma och låna manegen en stund. Jag fick veta att de hade en häst som de fått på foder, då den blivit fel skodd och nu skulle jobbas igång igen. Det var en häst som mamma brukade rida tidigare och jag brukade rida Aimo samtidigt. Tidigare var hon fint musklad, vacker bland hårrem och glada ögon, snälla ögon som speglade livsglädjen. Då jag kom in i stallet med Natte och såg den stå i solariet såg jag en smäcker, omusklad, tovig häst med näst intill uttryckslösa ögon. Jo, visst har det gått flera år sedan jag såg henne senast, men detta var absolut inte så hon borde se ut vid den här tidpunkten. Tycker seriöst synd om henne.

Nästa dag, och enligt mina räkningar den fjärde bloggvärda händelsen, skulle jag igen rida Natte. Jag red henne på morgonen, då veterinären kom för att ta bort Rinjas stygn. Jag red alltså medan veterinären fixade det. Först gick jag och Pirre ut och skritta. Vi gick till grannens stall och vände sedan. (Det finns ett trav stall ganska nära Juniper)
Då vi kom in i manegen så började jag ganska snabbt jobba Natte. Hon var lättare direkt från början än tidigare. Ändå försökte hon några gånger dra mig från sadeln. Men i slutet var hon helt super. Hon gjorde byten utan att ens försöka dra iväg efter åt och gjorde precis det jag ville bara genom att jag tänkte. Det kändes helt otroligt bra. Detta var alltså toppen!
Påminner här bara att Natte är med föl, så hon är inte annars så här rund ;)
Idag har jag varit till stallet på kvällen. Jag fick pappa att köra mig, Vi har börjar gå med Rinja, då hon äntligen har borta stygnen. Man kan milt säga att hon är som en bomb då man leder henne. Hon flyger i luften med jämna mellanrum, men lugnar sig ganska snabbt där efter. Jag kylde hennes ben, då de är ganska svullna, nu då man tagit bort stödbindeln och börjat gå med henne. Hennes bakben är värst, men blir alltid bättre då hon gått en stund. Så, detta är min medelmåtta dag. Inget nytt och inget att hänga i julgranen häller. Hoppas hon blir bra snart, för skulle så vilja börja träna mera målmedvetet snart. Men som det ser ut nu, tar det ännu en god tid innan det är möjligt.

Jag tror jag hitta en bra plats :) 


// Malin


3 kommentarer:

 1. Roligt och få läsa dina inlägg igen. Letar du alltså en häst för nästa säsong? Beroende på vad du letar så kunde jag kanske erbjuda något / Jessi

  SvaraRadera
 2. Tränar och tävlar du inte med Pale då? -Hanna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tyvärr kommer jag inte upp i klasserna med honom. Skulle vilja prova på 110 och kanske t.o.m. 120 och tror tyvärr inte vi kommer så högt.

   Radera