torsdag 23 januari 2014

Gårdagens träningar

Igår (22.1) hade jag hoppträningar igen. Efter 3 veckor paus, kan man lugnt säga att Rinja blev överlycklig då hon såg ett hinder som var över 60 cm högt. Har nog hållit på med bommar och kavaletter, men inte så mycket "riktiga" hinder.

Nu var de Jessica som höll lektion och då det varit lite paus så fick hon hoppa upp i början. Analysen löd: "Hon har blivit bättre på att samla sig i galoppen". Jag blev väldigt glad över att höra det, då jag tränat mycket samlingar och övergångar, för att stärka bakbenen och få henne mera "framför" mig.

Första uppgiften var bommar. Jag skulle komma bommar (som hade galopp avstånd) i trav och samla på andra halvan av cirkeln. Rinja kändes helt bra, men jag behövde vara ganska stark med skänkeln för att få henne att våg gå. Efter några varv åt båda hållen, fattade jag galopp och kom samma i galopp några gånger, innan bommarna blev in-and-out´s.
(c) Theresa
Sedan fortsatte vi och kom en liten "bana". Det var som en åtta, med ett grönt kryss på diagonalen, så skulle man fortsätta till en kavalett som låg längs långsidan (Byta galopp om hästen inte gjort det på krysset). Sedan skulle man komma en annan kavalett på diagonalen (som jag hade otroligt svårt att se steg till av nån orsak) och fortsätta till en serie med plank och räcke. Serien och kavalett nr. 1 var alltså på en linje. Första gången var en katastrof, men redan andra gången gick det bättre. Rinja bet tag då jag inte såg steg till kavalett nr. 2 och drog mig 6-0 till serien. Därav den väldigt fula hoppsitsen på planket. Men tyckte att sitsen rättade sig helt ok till b) delen. :)

Ouu shiiiet! (C) Terre

Karusell häst nr. 2 
Sen kom jag en linje med kavalett - 4 steg - serie med oxer som b) del. Rinja gjorde det helt bra och var väldigt glad på hindren. Hon jobbade helt super med frambenen på kvaletten, då hon absolut inte ville röra vid den.

Rinja tycker att det är så roligt! :D Hennes min är absolut bäst (C) Terre
Sedan var det en tre kombination som stod i tur. Först var det ett litet räcke - två steg - kryssoxer - 2 steg räcke. Kryssoxerna var lite spännande enligt Rinja så hon hoppade första gången ganska stort över den, men sedan var det helt normala som hopp (som på bilden). Hon försökte ibland dra iväg, men tyckte jag helt bra fick henne att vänta.

Kryssoxern var lätt efter en stund. (C) Terre
Efter det här var det dags för en liten bana. Vi hoppade serien från kavaletten och serien. Sedan vände man till krysset på diagonalen som nu var ganska högt på sidorna och red utanför kavaletten till spåret. Sedan fortsatte man till tre kombinationen. Banan gick helt bra, fast hon försökte dra iväg några gånger. Vi hoppade inte så högt, utan höll oss mera till kontroll övningar idag. Mest kanske för att Elton var med och Rinja inte hade hoppat så mycket på den senaste tiden dessutom har hon har varit lite ojämn bak. Kylan var inte häller till nån fördel i detta fall. Det var nästan -15C i manegen, så det var på köldgränsen.

Malin hoppar 120, Rinja hoppar 90 cm :) (C) Theresa 

Jag har nu även fixat en fb-sida där jag lägger upp mina häst-statusar för att underlätta för alla stackars icke-hästmänniskor som jag är vän med. Så klickar ni HÄR så kommer ni dit och an trycka på "GILLA" knappen, så får ni lite små uppdateringar med jämna mellanrum.

// Malin och Rinja 

3 kommentarer:

 1. hur har det där tränset, eller främst nosgrimman varit? är dökär i den, både för att den är snygg och för att jag enbart hört gott om den! :) (observera, ignorera min blogg, nån jävla uppgift i rella4.....)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är den snygg! Första gången jag såg den blev jag helt kär ;) Den funkar bra på henne. Jag tycker hon kommer bättre upp och är mycket mera villig att jobba med den. Har ju nog med bytt bett, men det är bara ett sånt som inte "kniper" i mungiporna. :)

   Radera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera