söndag 12 januari 2014

Malin tipsar!

Nu tänker jag göra ett inlägg på de 10 absolut bästa stalls sakerna jag har åt mig eller Rinja. De kommer INTE i ordning enligt hur bra de är, för det vet jag inte ännu. ;)

#1. Equipe hoppsadel
Rinja har en equipe hoppsadel då det är i stort sätt den billigaste passande sadeln vi hittade. Den är super bekväm, och har bra stöd för knäna och en väldigt bekväm sits. Det ända som är lite synd, är att den inte sitter perfekt, utan vi måste ha en gel under.

#2. Claridge Horse gummityglar
Ett par gummityglar som enligt mig sitter perfekt i handen. De är mjukare än de flesta och jag har alltid ridit med dem. Dessutom är de ganska billiga (ca. 18 e) och för det priset så håller de väldigt bra. På Elton hade jag ett par i 2 år, och red med dem hela tiden, då de var så bekväma i handen. Ena minuset är att då de blir våra blir de lite hala, och glider lite för lätt ur handen. (Kan ha att göra med handskarna med.)

#3. Kingsland halvskodda/knäskodda ridbyxor. 
Jag har just nu 3 par halvskodda KL ridbyxor och jag ÄLSKAR dem. De är otroligt bekväma och sitter helt perfekt. Jag har inte den perfekta kroppen, så det glädjer mig att de funkar bra på kurvor med. 
2 av dem har inte några "tarror" i vristerna och det tycker jag är mycket bekvämare än tarror, då de alltid tar fast över allt och blir och klumpa sig i skon. 


#4. Lami-cell plast hjälm. 
Väldigt bekväm, då du kan ställa in storleken så den blir perfekt, och den är lätt och har bra ventilation. Använder min mest på sommaren, då min charlesowen är för varm. Tycker att Lami-cell´s hjälmar har ett mycket bra kvalitetspris, då de inte ruinerar en helt och ändå skyddar relativt bra. 

#5. Roekl ridhandskar. 
Jag absolut älskar roekl´s handskar. Storlekarna är passliga, de har nästa alla färger och de håller helt bra (enligt mig). Priset är kanske det ända som inte är så bra. Man betalar lätt 35 euro frö de här handskarna. Men år mig har de flesta andre gett skavsår, pga opassande ställen på sömmar. 

#6. Freejump stigbyglar
Jag använder/använde mina freejump som tävlingsstigbyglar. Bara för att de skall ha lite mera vikt i sig än de jag rider med vanligtvis och så är de säkerhetsstigbyglar. Jag har ett par ljus blå, och tycker mycket bra om dem. De passar ganska bra åt Rinja nog, då jagg ofta använder blått på henne. :) 

#7. Kingsland tunn stoppa jacka
Den här jackan är så min favorit. den är varm, men ändå ganska tunn. Man känner sig inte som en michelinegubbe då man rider med den, fast den håller värmen super bra. 

#8. Back on track "benvärmare" åt häst
Vi har back on track (BoT som vi kallar dem) fotvärmare åt hästen. Man kan lägga på dem under natten, så hästens muskler inte blir för spända. De reflekterar värmen som hästen utsöndrar tillbaka på benet. Så det är som ett arnika liniment utan att vara varken kletigt eller irriternade för hästens hud. 

#9. Spray on shampoo
Det här är absolut den mäst använda produkten hos oss just nu. Rinja brukar sova i sin skit och för att kunna via att man har en flugskimmel/vit häst i stället för en piss-gul använder vi denna produkt. Tycket själv den är bra och lätt använd. Denna säljs i Hööks


#10. Mountainhorse windsor ridskor. 
Jag rider med skor och chaps, då jag tycker det är bekvämast och lättast. Skorna jag använder är väldigt bekväma och helt läder. De håller alltså enligt mig bra värmen på vintern och är passligt svala på sommaren. Dessutom är de inte så farligt tunga på fötterna. 

Nu tänker säkert en del av er att Härre guud.. det är ju bara märkeskläder. Men jag brukar inte se på märkena. Jag använder sånt som är bekvämt och jag själv tycker att är snyggt. 
Ni får gärna kommentera vad ni tyckte om inlägget, om ni håller med eller inte håller med om mina åsikter om de olika "produkterna" och om ni har något  ni tycker skulle borda vara på listan till :)

// Malin och Rinja

3 kommentarer:

  1. du har inte hitta ett par bra ridstövlar om du tycker att skor och chaps är bättre, haha! har två par budget från hööks och fiffaaaan vad skänkel ändrar mot det bättre efter att man vant sig med skorna. man känner sig kanske mera fången i början, men när man gått, eller ridit in stövlarna så är de bäst! (t.ex. dessa: http://www.hooks.fi/product.aspx?productid=200070&deptid=80&sortType=sortPopularitet&sortOrder=DESC)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag använder stövlar, när jag tävlar, men tycker det är bekvämare att bara dra på chapsen då man fixar i stallet, så därför har jag skor och chaps. Har en bekant som har såna stövlar. Hon är väldigt nöjd med dem vad jag vet. :) Tack för tipset! :D

      Radera