Malin

Hej!
Jag heter då Malin och är en -96 född finlandssvensk studerande. Jag går i ett relativt litet gymnasium på den södra finska kusten. Förutom skolarbete, går mina dagar ut på att rida och slappa med min dator. Mitt sociala liv är inte så mycket att hänga i julgranen, men jag jobbar på det.
Jag kommer hoppeligen ta studenten 2015, men det finns ju alltid en risk att det går mot pipan.

Jag har hållit på med hästar sedan 2003, alltså sen jag var lite på 6 år gammal. Jag började min karriär på ridskola, där jag var i sju år. På de här sju åren föll jag av närmare 80 gånger, men funderade bara en gång på att sluta. Detta var då jag föll av och bröt nyckelbenet. Men efter ett års rehabilitering så fick min mamma mig att stiga upp på hästryggen igen. Min mamma är alltså med en hästmänniska, men vi har ändå inte något eget stall eller liknande. Detta har då gjort så jag fått förutom rida på ridskola även motionera andra personers ponnyn, medan mamma ridit någon häst i det stallet.
Då jag blev äldre och blev en av stallets "mellan flickor" alltså fick hjälpa till mera, ha sköthäst och gå på svårare lektionen fick jag tillika rida lite svårare hästar. Jag red ofta de hästar som var vilda, känsliga eller allmänt heta. Jag kommer ihåg flera gånger då jag fått byta häst i sista sekund, för nån kastade av någon på föregående lektion. Men det gjorde så jag lättare fastna för svåra hästar. Jag gillade utmaningar och har det till en viss del kvar idag. Känslan av att klara av något som man visste att alla inte gjorde, fick mig att växa både som människa och person.
Ungefär tillika som detta hände i stallet, började jag få det jobbit i skolan. Jag berättade inte något för någon om vad människor sa åt mig bakom ryggen och hur de viskades i klassen bara jag kom in. Istället började jag tänka på vad allt jag kunde och de inte. Jag kom alltså genom de värsta åren av mitt liv tack vare stallet.
Samma människor går ännu dagligen till samma byggnad som jag, men det finns inte så mycket jag kan göra, så jag undviker dem.


En bild på mig, mamma och Dominia. "Domppu" som hon kallades, var hästen som fick mig att rida igen efter min skada. Hon var typ 170 hög, men super snäll. 

Jag på ridskolans shettis Håcka
Min absoluta favorit ponny på ridskolan "Vici"

En av ponnyna jag red som inte stod på ridskolan. "Mini"

En till ridskole ponny "Lady"

Om du är bra på matematik, så märkte du säkert att om jag var 6, då jag började rida och red 7 år på ridskola så finns det ytterligare några år kvar av mina hobbyn. Då jag var 13 år fick jag min hyresponny Modem, "Monny" som jag hade i en sommar innan ägaren ville ha tillbaka honom då vi meddelade att vi inte ville köpa honom.
Jag och Monny

Bara någon månad senare hade jag hittat min dröm ponny, Elton II, som vi då köpte.
Elton var min första egna ponny och vi hade båda bra och dåliga tider. Jag låg flera gånger bland hindren med honom, men kom ändå oftare över dem. Vi tävlade upp till 100 cm hoppning på regional nivå och LättB: regional dressyr, med vinst. Då jag fyllde 16 lade vi honom till salu, men jag tävlade honom ännu året jag skulle fylla 17. Vi vann två gånger föreningens Broby-cup tävling, sam blev vi ett åt junior hoppmästare och ett annat år dressyrmästare, dessutom kom vi 3:a i Prix de Filur. Detta kan jag säga att var stort, då Elton aldrig startat dressyr innan han kom till oss.

Jag och Elton dressyr vinst
(Vi hade mest vinster i dressyr)

dressyr tävlingar i Hangö

Ärevarv i Broby-cup 2013

Omhoppning i v-nr hoppmästerskapen.
Den snyggaste bana vi någonsin haft, var vår sista. 
Under tiden jag red Elton red jag även andras hästar. Bland annat hyrde vi ett gammalt hopp sto vid namn Djobi Djoba, "Djobi" som jag tävlade små klasser med. Tyvärr var vi tvugna att avliva henne, då hennes ben blev i så dåligt skick att hon inte gjorde något annat än halta och åt metakam.

Djobi och jag på åkern 5.5.2013 kom min första egna stora häst. Caipirinha, och det är henne jag mestadels skriver om på bloggen. Men för tillfället rider jag även några andra hästar.

Jag och Caipirinha II "Rinja"

Förutom Rinja, rider jag nu några andra hästar, nu som då. De här hästarna presenteras under "Andra hästar" och om du vill läsa mera om Rinja, hittar du det under "Caipirinha II"

// Malin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar