söndag 25 maj 2014

Helt normala dagar

De senaste dagarna har varit helt normala.
På torsdagen Hade jag inte mycket skola, bara förberedande till mitt första av två långmatematik prov. Duktig studerande som man är märk sarkasmen så åkte ja hem direkt efter och räknade ca. 20 uppgifter i 5 timmars tid. Mest såna som jag glömt/inte hunnit med under perjorden.
Snabbt åt jag något och körde iväg till stallet för att rida Rinja. Helt skönt att slippa böckerna en stund.
Jag gjorde inte så mycket. Jag red på plan och böjde henne, lite öppna och galopp i lättsits. Hon kändes pigg och glad.

Fredagen var lite speciell. Jag åkte direkt från skolan till Bestla. (Slutade efter provet, ca. 10) och for ut i skogen med henne. Hon var helt kiva, men lite hård, vilket hon alltid nästan är i skogen. Jag red lite vikningar här med och fick henne efter en stund helt ok. Men så fort man gav efter så hårdnade hon lite igen. "Skogen är till för att inte jobba" tyckte Bestla och ändå tror jag inte jag hittade en torr fläck på henne efteråt.
Sedan körde jag vidare till Juniper och red Rinja. Jag hade Iias lektion och vi var utomhus. Rinja betedde sig helt super. Vi gjorde en hel del övergångar, då hon kändes lite seg. Sedan började vi med loiva kiemuran i galopp och lite samlingar. Hon var tidvis lite tung, men lät sig lätt korrigeras med lite snabbare halvhalter..
Jag kom hem kring halv 4 tiden och då kom jag och Janni överens om att vi skulle åka på bio. Alltså bestämde vi träff kl. halv 7 och bänkade oss i en halvfull biosalong för att se på X-men: days of future past.På lördagen åkte jag, Emma och Janni in till Hesa. Vi gick i Kamppi och Forum för att hitta bl.a. sommarklänningar. Kan ju meddela att ingen av oss hittade något. Själv köpte jag en topp och en lite finare shorta och sen lite hårprylar :) Efter ca. 7 timmar borta hemifrån och mycket skratt for jag snabbt hem via för att byta kläder och körde vidare till stallet. då jag kom till stallet skulle de just börja tömma poolen som är bredvid ridplan på vatten, så jag tog det säkra före det osäkra och for i manegen för att rida. Rinja var helt ok idag med. Lite trött kanske efter de hårda träningarna dagen före. Jag red henne bara framåt neråt i ca. 30 min allt som allt. Då jag kom hem var ja i stort sätt så död så jag bara gick och sova.

Jag vaknade kl. 5.30 på söndagen för att vara kl. 6 i stallet och ge mat åt hästarna. Jag fixade morgon stallet ensam, men det gick helt bra. det tar inte så länge. Idag var jag klar lite över 9. sen körde jag snabbt hem för att byta byxor och gasade sedan iväg mot Jannis. Jag skulle till henne och rida en av hennes heppor. Jag fick rida Camu, som är en 180 cm hög valack som är relativt ung och har just kommit hem från tillridning. de söker någon som kan tävla honom (Det kommer alltså inte vara jag, jag bara provade honom för att förstå vad Janni pratar om då hon talar om att rida honom) Jag kände mig ärligt talat som en fluga, men han var super snäll, så det gick bra.
Jag och Camu
Janni har med en tik med 8 super söta valpar :) ♥


Efter det körde jag tillbaka till stallet för att ta in hästarna. Jag fick en sån här bild skickad åt mig, då jag kollade telefon, väl på stallsbacken. 


Då jag tagit in hästarna och kollat till de som går på bete dygnet runt, åkte jag hem igen. Kl. 5 kom nusen både jag och mamma till stallet, för jag hade övertalat mig själv att hoppa Rinja ute. det gick helt ok, jag är vid liv, men jag tror jag låter bilderna tala för sig själv nu :)


Duktig Rinja *klapp klapp klapp*
Som ni kanske ser på bilderna hade jag svårt att se steg och till 100% lite på Rinja att hon inte skulle sticka iväg efter hindret. men det gick som sagt helt bra och t.o.m lite över förväntan :) 

// Malin och Hepporna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar