måndag 12 maj 2014

Morsdag på hästryggen och lite annat

Nu känner jag mig som en super dålig person igen.
Hela veckoslutet har jag tänkt att "Nu skall jag blogga ordentligt" men jag har varit över hela världen (den del jag kan röra mig fritt i med mopo) och har knappt hunnit sova innan ja ska iväg igen nästa dag.

På fredagen åkte jag iväg till stugan med mamma och pappa, efter att jag hade ridit Rinja lite. Jonas blev i stan då han hade jobb. Jag och mamma kom upp på lördagen, då jag red två hästar; Bestla och Felix, och mamma ledde Rinja. Den här dagen gick ändå relativt smärtfritt. Jag han hem och fick sömn. Eller ja typ 5½ timme, då jag satt och såg på eurovision.
Här sys hur stor jag egentligen är på honom.


Söndagen var lite mer krävande. Jag vaknade 6, for med mamma och fixa morgonstall. Kl. 8.30 var vi klara 9, hemma och så åt jag lite och böt kläder innan jag åkte iväg till Stall Splinter för att rida Nova. Då skulle vi dessutom hoppa, så jag hade mopon full med kläder.

Väl där fixade jag klar Nova, som var dränkt i lära och tyckte att han kunde borta bättre än mig, så han vek sig dubbel med jämna mellanrum. Väl klar for vi ner till planen och jag började verkka. Han var ganska bakom skänkeln, så jag red mycket fram och försökte vara lätt på handen, så han skulle ta stöd. Jag kom några bommar i trav och galopp, innan vi började komma ett pysty. det gick helt ok. Sedan skulle vi komma en oxer med en bom två steg före. Heidi sa att det var kort, men jag hade lite problem att rida tillbaka före hindren, då jag bara tänkte att han skulle över, så det blev lite speciella hopp. Sista gången jag kom med bom framför tappade jag stigbygeln och kom så fel att han hoppade ett super underligt hopp och jag landade i sanden i hörnet bakom. Jag landade mjukt på rumpa och steg sen bara upp igen. det var ju ändå nästan ett år sen jag senast föll av, så helt bra att hålla sig upp to date med hur det känns. Sen kom ja en liten bana, som bestod av oxern, pysty på diagonal och en serie vid ena långsidan. Det gick helt bra, då jag fick in en rytm och började se lite steg.

det kändes mycket värre än det ser ut, och ändå ser det inte helt snyggt ut min ridning.Efter att  jag ridit Nova körde jag iväg i 45-60 minuter till Horsbäck gård för att via Bestla åt en köpare. Bestla var inte alls sammarbets villig. Hon tyckte att skogen bredvid åkern där vi red var super jännä och att dit skulle hon absolut hela tiden. Men jag slapp därifrån lite tidigare, så jag for hem i en timme innan jag och mamma åkte tillsammans till Rinja. Jag red henne och travade för första gången. Dessutom har vi börjat träna ryggningar, vilket börjar gå helt okej nu. Hon är ju lite lätt framtill så hon kastar med huvudet och jag har varit lite rädd för att hon skall stegra sig.

Måndag, skoldag. Jag fixade iväg mig till skolan och efter min skoldag med en lektion i schemat och två utanför, åkte jag iväg till stallet. Jag red Rinja lite mera idag. Jag travade igenom henne, så hon inte var så tung, men hon var välldigt arbetsvillig och snäll. Fick henne dessutom och rygga två steg från ryggen, vilket jag är väldigt stolt över.
Efter ridningen åkte jag hem, åt grillkorv och så åkte vi igen iväg på styrelsemöte. Efter själva mötet for vi och se på stallet, på gården där mötet hölls. Där hittade vi världens gulligaste (Alla är gulliga) föl. det var några veckor gammalt, men otroligt snyggt.

4 kommentarer:

 1. och för er som läser och inte känner Nova, han en jätte svår häst att hoppa så ingen får kritisera förrän man provat själv :)

  SvaraRadera
 2. Heidi ; JAG vet. Känner mer än väl medlidande med dig Malin, fint jobbat! Heidi får det och se jätte lätt ut. / Jessi

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack :) Jo, kan ju säga att det kändes som om jag skulle vara efter i alla hopp, men på bilderna ser det ut som om jag hoppar 130 cm och Nova 70-80 cm

   Radera
 3. Tycker bilderna ser bra ut, inte vara så självkritisk nu Malin! :) / Jessi

  SvaraRadera