tisdag 20 maj 2014

Nova och Rinja

Idag var ingen vanlig dag kan jag börja med att berätta. Jag for genast från skolan till stallet. Jag var snabbt hem via och byta kläder samt åt en pizzabit.

Väl i stallet fixade jag klart Rinja och hoppade upp. Jag var fast besluten att rida först ut lite i skogen, eller ja upp för en backe förbi ett bete och sedan rida lite på plan. Hon var helt ok i skogen och då jag kom ner på plan var hon lite spänd. Hon tittade på lite saker omkring plan, men höll sig helt bra i skinnet. Jag travade henne lätt och lät henne gå i en relativt lång form, eller så lång jag vågade, då hon när som helst kunde kasta sig åt sidan och dra iväg i sina ökända bocksprång. Tur var så gjorde hon inte det idag. Fast det blåste lite och Helena (stallsägaren) klippte gräsmatten tillika så var hon helt fine. Lite stirrig men annors helt lugn. Vet inte om det beror på att hon faktist har blivit smartare, eller om hon inte bara orkar då hon ännu går på mindre kraftfoder.
Jag och Rinja för nån dag sedan i skogen
Kl. 5 kom Nova till Iias stall och jag skulle rida honom på lektion. Jag har ridit honom nu några gånger, men idag var nog den konstigaste dagen. Han kunde kännas helt bra ett ögonblick och nästa var han allt annat än bra. Vi tränade mycket sidvärtesrörelser och tempo. Med tempo menar jag att vi red ca. 4 varv helt vanligt för att lugna ner och få övergångarna att fungera så lätt och mjukt som möjligt. Nova hade absolut sina åsikter och protesterade nästan varje gång jag påminde med spö genom en liten bock, eller ja, han kastade med bakbenen.
Här kommer lite bilder från träningen :)


Nova var inte helt av samma åsikt som jag ;) 


Tilannekuva. Novas protester.
sitsen är från rööven. Istunan täysremonti sku behövas här ;) // Malin och hästarna

Vad tyckte ni? Såg det alldeles förfärligt ut? Vilken var er favorit bild? Let me know :)

8 kommentarer:

 1. Vitsi så fin heppa! Snyggt. :)

  SvaraRadera
 2. det såg och ser på bilderna riktigt bra ut! :) / Heidi

  SvaraRadera
 3. Har sett på Elton och dens nya ägare. Funderar nog att hur en liten flicka får den och gå bättre än vad du gör. Hon har ju inte en ända hylätty med honom ennu. Och du fick ju honom och vägra ut i 80cm banor... Kanske du skulle lära dig rida

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  2. Första gången Elton vägrade med mig var vi på våra första regionala på Dals, och det var full sandstorm. Det var första gången han vägrade med mig, ever. Efter det for vi ner till scratch för att bygga upp min grundridning på nytt. Jag är väldigt glad över att Elton inte vägrar med Ika och hoppas att han aldrig gör det med henne.
   Jo, jag vet att jag inte är den bästa ryttaren och att jag har saker jag måste jobba på, men det har alla. Kan lova att du inte är nån guru på det häller, fast jag inte ens vet vem du är. Alla behöver jobba på någonting. Hoppas du hittar nån annan blogg att läsa, där ryttaren inte rider lika dåligt som jag, så min dålig ridning inte smittar av sig på dig (om du nu sen ens rider) :)
   // Malin

   Radera
  3. jag tycker att Malin har jobbat bra med elton och utan henne skulle den knappast vara så trevlig som den är nu. :)

   Radera
 4. Hördu Anonym, jätte fegt av dig att hoppa på folk såhär på nätet, kom fram o säg samma sak IRL! Dessutom är det alltid lättare att stå bredvid o tala skit än rida själv, jag tror du anonym gärna får gå o prova honom själv ;) det är så lätt att döma! Så ändra gärna din attityd, o riv ut gurkan du har på tvären nånstans! Stöd dina medkamrater, stjälp dom inte! Avundsjuka leder inget vart! / Jessi

  SvaraRadera