måndag 3 november 2014

Svar på frågor

Absoluta drömmål med Rinja och hur långt du tror hennes kapacitet kan ta er?

Svar: 
Jag har inga så kallade "slut mål" utan tar målen som de kommer. Använder min "checklista" och så har jag mindre mål för alla tävlingsstarter. Jag vill inte lägga några krav på varken mig eller Rinja, som jag är osäker på om vi klarar. Mina mål kan vara tuffare, men de får inte vara för långt borta. Jag hoppas ju att vi skulle kunna hoppa nån 130-140 bana någon gång, men dit har vi ju nog en lång bit kvar, då kusken behöver hållas på också :) 

 Hur tog ni er till väga då ni började söka häst efter Elton och hur valet till slut föll på R? 

Svar:
Jag gjorde en video på när vi provade Rinja. Var nog till en plats i Finland med och testade 3 hästar, men de var inte min stil. Dina absolut bästa tips ridmässigt samt skötselmässigt (typ, hur man får svansen extra ren eller liknande)?

Svar: 
ridmässigt är väl att ta tid och låt saker ta tid. Ingen vits att ha brått upp i klasserna eller göra för svåra saker utan grunder. Du faller bara längre då och det tar hårt på självkänslan (been there, done that..) 
Skötselmässigt har jag inte så bra tips, kanske att om du har en vithäst som använder sin skit som dyna, då den är varm, så skulle jag skaffa ett torrschampo/spary. Hööks är billigaste och bästa jag hittat hittills. 
Här hittar du den

känner du dig någonsin "bitter" eller ledsen när du ser Elton på tävlingar med hans nya ägare? Liksom så där att du kanske önskade att det fortsättningsvis var du och inte hon/han som agerade pilot. 

Svar: Jag lovade att var ärlig, så jo! Jag saknar Elton som en idiot och oftast då Rinja bara ställer sig eller är jobbig, då önskar jag tillbaka min härliga ponny, som var som min andra hälft. Så här mycket saknar jag honom:Hur förbereder du dig inför tävlingar? 

Svar: Jag har troligtvis det sämsta sättet att förbereda mig. Jag kollar upp allting så långt det går, packar och funderar vad jag skall ha på mig och vad Rinja skall ha på sig kvällen före. Kanske är det en indikator på att jag har mina nerver under koll, eller så har jag inte ännu häller fått koll på hur jag psykar mig själv på bästa sätt.  

Skulle du vilja tävla fälttävlan med Rinja? 

Svar: 
Ja, vi behöver bara öva på att komma över hinder som inte har bom och stolpar, samt kanske få lite mer kött på benen i dressyren :) Men skulle vara kul! Det pärttar nu att jag aldrig startade det med Elton, då han skulle ha varit helt perfekt för det :)

Vad är dit sk motto i ridning?

Svar:Mål för nästa säsong? 

Svar: 100 cm på regional nivå, hålla Rinja i skick hela tävling säsongen och starta några dressyrtävlingar med bra resultat. 


Bästa vän? 

Svar: Jag har många. Jag anser att alla min vänner är min bästa vänner. 


Har du några husdjur, bilder isf ?

Svar: Ja. Vi har två hundar av rasen dvärg snauzer som heter Atte och Nikke. 
Atte: grå
Nikke: svart
Skulle du kunna tänka dig ha en guldfisk? 

Svar: Vi hade fiskar när jag var liten, men skulle inte vilja ha några längre.. 

Vad tycker du om din förening? 

Svar: Jag är själv med i styrelsen i min förening, så har ganska bra koll på mål, prioriteringar samt vad som händer. Går själv efter uttrycket att om du inte gör något för att saker skall bli bättre, så har du inget rätt att gnälla häller. Är för tillfället mitt sista år som junior representant, så om nån från V-NR ser det här och vill in i styrelsen. Ta kontakt!  

3 saker du vill ha inom närmaste framtid (ridsaker) ? 

Svar: en GPA speed air hjälm, PS of sweden maringal och en passande sadel åt Rinja, hälst en bekväm. 

Favorithästras, varför? 

Svar: Jag har alltid haft en förkärlek till shettis-arab korsningar. Vet ärligt inte varför, men de är så otroligt söta :) 

Favorit sadelmärke, varför? 

Svar: Beror på om det är dressyr eller hopp sadel. I dressyr har jag två eller tre som är helt underbara. Equipe, Barnsby och Albione. I hoppning Equipe, Butet och Antares.

Dressyr eller hoppning? 

Svar: En blandning av båda. Hoppning med bra grund ridning! 

Körning eller monté? 

Svar: aldrig testat på någon dera, men skulle vara kul att testa :) 


Vad tycker du om ridtravare? 

Svar: har inget emot dem. Inte så insatt i trav ändå. 


Vad tycker du om finnhästar?

Svar: det finns av dem i alla sorter. Så gillar de välskolade och mer lättridna. som t.ex. Bestla som jag tävlade och tränade i början av sommaren. 


Horsbäcks Bestla <3


Här är mina svar. Har ni andra frågor, så får ni ställa dem via mejl, så gör jag en ny om nån tid. :) 

1 kommentar: