söndag 2 november 2014

Strömsö, var är du?

Inget grå som på Strömsö. Ärligt har mitt veckoslut varit från rööven. Förutom några små saker då, men medeltalet är ganska skit feeling.

Mitt veckoslut började med att på lördag åka iväg till Billnäs på hopptävlingar med Pale. Vi gjorde bort oss ganska ordentligt. Pale har nån "fas" då han testar hur bra nerver man har. Han brukar alltid försöka, hoppa och hjälpa. Men på lördagen var det inte så. Jag fick i stort göra allting själv för att redan komma genom 80 cm banan. Jag såg absolut inga steg och försökte halvt panikartat få honom tillbaka framför skänkeln under hela banna. Vilket alltså inte hände. Vi fick fyra fel, p.g.a. att han var på väg att stanna på a-delen till en serie, men jag fick honom över båda delarna, men med en fällning då.


Bilderna (C) Nina Nygren

Jag samlade mig till 90 cm och önskade att jag skulle hitta knapparna igen till 90 cm, vilket inte hände. Vi vägrade ut oss på b-delen på samma serie. Tills dess hoppade han faktist helt okej. Men som sagt, inget gick riktigt min väg. Då jag hoppat mina banor så åkte jag vidare till Rinja. Pale åkte hem igen med sin ägare Sandra. Jag kände mig nog så otroligt skit, då det såg så fult ut hela min ridning.

På väg till Rinja kommer jag ihåg att jag tänkte något i stil med "Kan kan inte bli mycket värre ända.." men det visade jag att ja hade fel. Dum som jag var (läs är), red jag Rinja bettlöst och hon var en riktig "Pain in my ass" då hon bara viftade kring sig och tyngde på handen. Påminnelse till mig själv: Rid inte din häst med bettlöst, då den varit nästan ledig två dagar i rad...

Nu till det bar med denna Haloween. Jag och två kompisar hade filmkväll. Vi såg på Monsters university lixom alla andra fullt normala 18 åringar, den kvällen då Affes öppnar igen. (Ni som inte bor här, Affes är typ den ända "club" vi har i vårt lilla råtthål till stad(sdel)) Vi såg alltså på film, klämde in chips för 8 pers och då filmen var slut gick vi från att prata om skolan till meningen med livet och varför människan finns. Japp, tunga ämnen sent på kvällen. Om ni som undrar, vi var helt nyktra. Bara Fanta exotic här. ;)

På söndagen var det dags för morgonstall, igen. Då vi for för att ta in hästarna red jag Rinja. Idag med bett. Jag hoppades på att hon skulle vara bättre idag, men nej. Jag red henne med remontgrimma och vårt goldenwing bett, men det funkade inte. Så här jobbig har hon nu varit en tid då jag ridit med denna kombo, så är troligtvis dags att slopa den. Öskvärt skulle alltså vara att hitta ett bridongbett på 13 cm och 1,5 cm tjockt. Vet ni nån som säljer, ta kontakt.
Idag tränade jag alltså galoppombyten, vilket gick helt ok, men hon var inte alls nice att rida mellan bommarna. Ett annat + med idag var att jag fick Rinja och rygga. Baby steps.

Nu sitter jag och ser på Reign och gottar mig över att jag inte levde på den här tiden. underar även kring att fixa fram lite popcorn och kanske lite limsa innan jag går i duschen och fixar de sista läxorna. Hur skulle det vara med en till dag på veckoslutet? :)

// Malin
Tills nästa gång Tiia och Emma :) 

4 kommentarer:

 1. provar pånytt, kommentaren försvann igår. skrev nåt i stil med att jag inte såg din 80 bana, bara sista hindret och det var kombinationen. Där jag stod, vid domar tornet såg man att du kom väldigt snett in till hindret, nästan fast i stolpen,så jag förstår om Pale inte tänkte hoppa och sen när han hoppade så fällde han det!! Har du det på film? där ser du det bra!

  SvaraRadera
 2. Såg att du kommentera igår. Det kom till min mejl, men såg inte kommentaren på bloggen. Jo, min väg var inte bra, mest för att han föll innåt. Jag fick honom inte rakställd och han var väldigt vinglig. Samma sak hände i 90 cm typ. Kanske man borde lära sig av sina misstag, men jag måste tyvärr göra dem 6 ggr om för att vara säker på att det inte funkar. Som sagt är jag skit sur på mig själv då jag helt tydligt inte kan rida ordentlogt mera.

  SvaraRadera
 3. Tänkte skriva att du ska glömma gårdagen men det ska du inte alls! Nu är det bara att öva, öva och öva på grunderna så går det sååå mycket bättre sen :) rider du Pale bara på tävling?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tyvärr hinner jag inte rida honom så ofta som jag skulle vilja. Brukar bli en gång några dagar före tävlingarna o hoppning kommer inte så ofta med på schema då. :)

   Radera