lördag 29 november 2014

Serie tips

Min blogg är en hästblogg, mitt liv cirklar i stort sätt kring hästar och alltid då vi lär oss något i skolan snurrar frågan i huvudet, men räknas det för hästar med? (Ni kan säkert räkna ut hur det var att räkna med t.ex. pytaguras sats i 9:an. Allting var hästhagar eller boxar...)

För att inte bli (värre), så försöker jag göra någonting ibland, som får mig att tänka på annat. I mitt fall blir det serier, vilket jag är väldigt duktig på. Samma sak gäller filmer, men ser oftast på dem ensam (vill du med, call me) då jag alltid funderar i vilka andra filmer hälften av skådisarna spelar och varför jag känner igen dem från tidigare.

Men för att komma till tema, här är förslag på 11 serier, som är helt sevärda. Hoppas detta gillas :)

1. Arrow
Arrow handlar om miljonsonen Oliver Queen som för fem år varit strandad på en öde ö. Då han kommer tillbaka har han förändras inte bara in till någon annan, utan även till något annat. Med de kunskaper han nu besitter vill han göra sin stad, Starling City, till en bättre plats genom att ta ut de ur spelat, som hans far, som dog under resan som strandade Oliver på ön, skrivit i ett block.

2. Reign
Reign är en serie som grundar sig på fakta. Den handlar om Mary Queen of Scotts, som hela tiden blir utsatt för faror, allt från drottningen själv till gäster till sjukdomar som härjar i landet. Serien utspelar sig på 1500-talat. Vill man spoila hela serien kan man läsa om henne och hennes första make (som hon för tillfället är med i serien) Frans II kung av Frankriket på wikipedia.

3. Avatar
Det finns två olika serier av den. The Last Airbender som är första och The Legend of Korra. Själv tycker jag bäst om TLA, då jag i stort sätt växt upp med den. Jag kan inte annat än älska Toph, Zuko och Sokka. Serien handlar då om Aang, som är den nya avataren, den ända som kan behärska alla 4 element. Då han fick veta att han var avataren sprang han sin väg och blev instängd i ett isberg för 100 år. Då Katara och Sokka hittar honom har världen förändrats och eldnationen försöker ta över världen. För att återfå balansen, måste Aang lära sig behärska alla fyra element och slå ut eldfursten.

The Legend of Korra är en fortsättning på samma berättelse. Det finns alltid bara en avatar, så då Aang dör, blir Korra den nya avataren. Hon träffar på bröderna Bolin och Mako, då hon åker ner till Atlantic City för att lära sig luftbändning, som följer med henne på alla hennes nya uppdrag som avatar.

4. Attack on titan (a.k.a. shingeki no kyojin)
Det här är en anime serie, som en kompis tipsade om. Var inte helt övertygad om att det var något för mig, då jag inte är så inne i manga förutom Avatar då, men den är riktigt bra. Fantasy och äventyr. Super nice. Kortfattat handlar det om en pojke, vi namn Eren, vars hela familj blivit dödad av titanerna. Jättar som äter människor, bara för nöjesskull. Männsikor är alltså inte deras föda, utan bara ett njutningsämne. Han och hans adoptivsyster Mikasa klarar sig knappt undan titanerna, då de anfaller deras stad. Eren vill ha revange på titanerna och får reda på egenskaper hos sig själv han aldrig trodde var möjliga. Med Mikasa och deras vän Armin gör de vad de kan för att slå ut titanerna.

5. Agents of S.H.I.E.L.D.
Serien är som en spinn of från filmen The Avengers. Den är riktigt bra, de första avsnitten kan vara lite sega, men då den kommer igång blir den riktigt bra och flera gånger mindblowing. Kan inte säga så mycket mer utan att spola hela serien.

6. Game of Thornes
Tror inte jag behöver säga mer än att gå och kolla trailern. sjuukt bra serie!
(Mycket naket, men don´t judge! Kollar på den för gillar hur bra twister den har i själva handlingen och att alla karraktärer är så gråa. Alltså, det finns ingen som är god och onda, alla har sina egenskaper och ingen är perfekt eller helt ond. Spoiler varning --> Förutom Joffry då..   )7. The Hundred
Jorden har blivit utsatt för ett kärnvapen krig, och har varit radiaktiv sedan tre generationer tillbaka. En del av människorna blev uppskickade till rymden, där de då har överlevt. Då syret i rymdskeppet börjar ta slut, skickas 100 st ungdomar ner till jorden för att se om det går att överleva.


8. supernatural
Två bröder, Sam och Dean Winchester tar över sin fars familjeföretag. Eller ja, företag? De jagar övernaturliga varelser för att hämnas sin mor som dog av en okänd demon. Sam vill inte fortsätta företaget, men blir illa tvungen då samma demon dödar hans flickvän. Serien är fylld med bromance, humor och action. (Själv gillar jag bäst tre första säsongerna, kanske för att jag sedan föll efter och allt blev så komplicerat)


9. Teen Wolf
Scott McCall är en helt normal tonårs kille, tills han blir biten av en varulv. Förutom de stora förändringarna han går igenom, då han förvandlas till en varulv, tonåren och skolan, träffar han sin stora kärlek Allison, men det finns mycket som talar för att de inte hör ihop. Med hjälp av sin bästa vän Stiles (viket han egentligen inte heter, men ingen kan uttala hans riktiga namn och som tittare får man inte veta vad han egentligen heter) och sin "mentor" Derek försöker han få reda på vad som egentligen händer i Beacon Hills. Det övernaturliga håller på att flytta in...
(tredje och fjärde säsongen är bäst!)


10. The Falsh 
En spin off från Arrow. Berry Allan han blivit jagad och mobbad hela sitt liv. Då han en kväll blir träffade av blixten och mirakulöst överlever vaknar han upp med en superkraft. Han blir den snabbaste levande mannen. Med sina krafter vakar han över staden han bor i och skyddar dem från andra, onda med övernaturliga krafter tillika som han försöker bevisa sin far oskyldig till sin mors mord, vilket han själv bevittnade som liten.

11. The Tomorrow People
Det finns en gen, som endast förekommer hos vissa människor. De här människorna kallas The Tomorrow People och hat krafter. (no skit?) Deras krafter kallas de tre T:na telepati, telekinesi och teleportering. Stephen Jameson tror han är en vanlig kille med sömn problem, men det visar sig att han hör till denna unika grupp människor. Dessvärre finns det människor som är ute efter dem som har dessa gåvor.

Serierna är inte i någon ordning, utan bara helt normalt, uppräknade :)
// Malin a.k.a. the serie geek..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar