söndag 16 november 2014

En vanlig dag

Idag var det en vanlig söndag, eller njaa.. Vi fixade inte morgon stall så fick ha sovmorgon. (Ända till kl. 7.30, då jag vakande av mig själv). Jag läste lite på biologiprovet, som jag skall skriva imorgon. Har bara en timme på mig, fast man borde ha 2½, då vi skall iväg till Kangasala med Rinja kl. 9 och jag skall senast sitta i bilen kl. 9.15. Stress stress.

Idag var alltså Rinja helt ok. Jag tog in henne och lade henne i solariet tillika jag ryktade av henne och lade på sakerna.
Vi började med att gå ut och gå med mamma och hundarna. Det var lite jännä då det blåsta ganska hårt, men det gick. Vi var ut på åkern två gånger, stritta omkring två gånger och annars var vi bara lite spända (och brunstiga). Vanlig dag alltså...Då vi kom tillbaka från skogsturen red jag henne lite i manegen. Nu så var hon helt ren. Låter dumt att säga det, men skulle hoppats att hon var åtminstone lite oren, så de skulle kunna hitta något imorgon i Kangasala. Men det här fick då mig att fundera kring henne brunst. Om hon har varit så här mycket oren, kanske det beror på hennes brunst. Kramper vid mens känner väl alla könsmogna kvinnor till? Vi har länge redan funderat på kring olika hjälpande medel vid brunst. Som t.ex. moody mare eller Red Lady. Vet inte vilket som är bättre eller om man behöver recept på dem.. 
Kan nån upplysa mig? 

// Malin


2 kommentarer:

  1. Jag har provat båda under en längre tid, alltså längre tid än 6månader och det var nog som att kasta pengarna i sjön. Karkki åt dem gärna men de hade ingen effekt. Vi provade också Stroppy Mare och sedan Better Choice urvalet. Bästa skulle ju vara att få mata mycket Valeriana, men det räknas ju som doping. Jag fick tipset av veterinären att låta lägga in ett konstgjort "ägg" i livmodern för att på så vis lura hästen att hon är dräktig och därmed få slut på brunsttecknen. Har ni alltså låtit ta blodprov och ultraljud för att kolla över att Rinja är har allt som det bör i livmodern osv? ( Nu när jag skriver detta kommer jag ju på att Rinja visst fölat, eller har jag fel? Det hade ju Karkki inte gjort så därför trodde veterinären det där ägget kunde hjälpa..Vet inte hur det fungerar med hästar som fölat.. ) Lycka till, vet hur det känns. / Jessi

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo, Rinja har fölat. Vi får se vad vi gör...

      Radera