måndag 13 oktober 2014

ups and downs

Att ridningen är en gren med en massa fram- och motgångar visste jag redan då jag började hyra min första ponny. Vi tvärnitade på första hindret i en 60 cm klass, vilket han hur bra som helst skulle ha kunna gå över, men tillika funkade han bra resten av banan. (Detta hände alltså för snart 5 år sedan)

Nu har jag ett sto som kastar av mig i skogen två gånger på en skogstur, men som bara några veckor senare vinner V-NR Junior mästerskapen! Då jag kom in från skogsturen för några veckor sen, kommer jag ihåg hur jag grät och sa att jag skulle skicka iväg henne på tillridning, för hon var knäpp. För att vara helt ärlig skäms jag nu. Jag har en otroligt duktig häst, som gör allting för mig, hjälper mig i de absolut svåraste tillfällena på banan och är lika långt inriden som en 6-åring. Jo hon är svår, jo hon har temperament, men hon är ändå så underbar på många andra sätt.

Nu till det kanske mest centrala i det här inlägget. Igår den 12.10.2014 deltog jag i ett par hopptävlingar som min förening ordnade. Jag startade med både Palermo och Caipirinha.
Med Pale startade jag först 70 cm, som gick helt bra. Han löd ibland och ibland tog han små steg innan hindret, men kom över. Baby steps.. Med honom hoppade jag även juniormästerskapen och kom som första icke placerade i både själva klassen och mästerskapen. Känns inte så dåligt, då jag hade bättre framgång med Rinja, men om jag istället för att bli och bråka med att han skulle byta galopp i omhoppningen skulle ha fortsatt rida fram i omvändgalopp, vilket vivändå sen gjorde då han inte bör, skulle jag kanske tagit hem första och tredje pris. Men jag är nöjd med honom. Han gjorde som jag bad i andra klassen och var faktist ännu bättre i omhoppningen.
Här är hans banor:Rinja gick som sagt till och med bättre än Pale. Eller, ja. Jag hade ingen kontroll första banan och så gick det bättre med tiden då hon gick lite mjölksyror i benen. I min fösta klass som var en AM5 klass kom vi tvåa i hela klassen. Jag blev gladeligen "besegrad" av min gamla ponny, då Elton och Ika vann klassen. (Grattis ännu Ika!) Jag var bästa V-NR:are i klassen, så blev därmed V-NR´s junior hoppmästare. Senast var 2012 med Elton. Efter det hoppade jag ännu en klass med Rinja.
Jag hoppade en 90 cm, tänkte först starta den som 100 cm då man fick välja höjd, men bestämde mig sen för att ta den som 90, då hon hoppat så mycket redan och varit så otroligt duktig. I den här klassen blev jag också första ickeplacerade. Jag red inte på tid, då varken jag eller Rinja ärligt talat orkade. Jag hade hoppat upp och ner på hästar så mycket, då jag startade varannan start med vardera häst. Jag var riktigt nöjd med anorna, förutom då vissa rid fel, där jag inte hämtade dem rätt, men i det stora hela var det en bra dag.
Video på Rinja: (Texten är lite borta.. bry er inte om den... Tack ;P )Här kommer ännu några bilder från idag. Alla bilder är tagna av Linn Stenroos, då jag inte fått några andra ännu :)


 sist lite bilder från dressyren:// Malin och hästarna


5 kommentarer:

  1. Grattis, ni är ett bra par med Rinja :) Hon är verkligen duktig för att vara bara 6 år! Din blogg är jätte bra :)

    SvaraRadera
  2. Tack :) Hon är egentligen 8 år, men så sent tagen att hon är som en 6 åring :)

    SvaraRadera
  3. Wow :o Man ser er lycka i den sista bilden! Never give up! ;)

    SvaraRadera