onsdag 29 oktober 2014

Testing testing

Hittills har jag provat två olika alternativ på träns år Rinja, förutom de normala då. På tisdagen (igår) provade jag ett tredje. Jag provade att rida henne med hackamore. Hon var väldigt bra att rida med det. Jämn och mjuk, jobbade gärna. Detta är alltså bara min första uppfattning av tränset, då jag kommer testa det lite nu som då. Fast hackamore värkar som ett bra alternativ åt Rinja, så kommer jag alltså fortsätta testa andra alternativ.


Förutom Rinja, red jag även Felix på tisdagen. Han var väldigt arbetsvillig och gjorde precis vad jag sa. Skönt att få rida en sådan väl skolad ponny ibland. Då jag hopade ner, såg jag ärligt tala inte en fläck på honom som skulle ha varit torr. Men han såg riktigt nöjd ut :) 

Felix efter ridningen.
Tittar man noga, ser man svettlödret vid sidostycket. :) 

Hoppträningar

På onsdagen hade vi hoppträningar för Jessica. Rinja hade inte hoppat sedan Ninas, om man inte räknar med den lilla kavaletten vi red över på Iias lektion. 

Rinja var med på noterna till 98%. Hon nitade en gång några meter innan ett hinder, Men jag kunde nog ha ridit bättre där. Vi hoppade serie och lite bana. Rinja gav allt på hindren, så det var riktigt kul. 
Medan vi skrittade (som tur) så visslade Pirre och ville in i manegen. Hon frågade om hon fick komma in, och alla sa att det var okej. Då hon öppnade dörren, strittade Rinja iväg, för inte kan det väl finnas andra hästar än hon och Dockan i världen? Jag var nog inte på väg att falla av, men Jessica bara skrattade som vanligt och sa något i stil med "Alla in bara, så får vi kaka" (Hon hoppades väl på att jag skulle falla av, liksom för några gånger tidigare)
Det känns bra att ha en tränare, som vet så bra vad man klarar och hur man reagerar så de kan skämta om såna saker. Jag är väldigt glad över att Jessica ger sig tid att hjälpa mig och jag gillar skarpt hennes träningar. 

Jag har lagt ihop en video från träningarna här:
Hoppas ni gillar den! :) 
Nu kommer lite bilder från träningen, tagna ut videon då alltså :)

Första gången över. 

Vi var på bakbenen igen. ;) Normi päivä

Fina Rinja ♥
Rinja gjorde ett gått försök till att bli en skäck idag 
// Malin och Rinja
dagens visdomsord! 

4 kommentarer:

 1. Grymt Malin! Men nu till den stora frågan, HUR hålls du där? Dela gärna med dig om du har superlim på lager. Tummen upp för ljud i filmerna, roligt och höra vad tränaren säger, och kanske lite också vad mamma påstår bakom kameran ;) / Jessi

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha. Tack. Nä, inga lim. Balans övning o benmuskler samt väl kännedom av min häst. Känner av stege innan hon gör så hinner reagera. :)

   Radera
 2. Gillar hur du alltid hinner krama om hennes hals som stöd haha, snabbtänkt! Och wihu för film med ljud!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nåja, jag gör de delvis för att hållas där o delvis för att inte bli kvar munnen, då hon är ganska känslig för vårt wather ford bett som jag har när ja hoppar. :)

   Radera