fredag 18 oktober 2013

Träningar för Nina Fagerstöm

Idag var jag på Nina Fagerströms träningar med Rinja. Det var mycket som var nytt. t.ex var det första gången jag och Rinja var borta hemifrån och träna, första gången jag red för Nina och första gången vi nite var ensamma. (+ att det var en liiite mindre manege än vad vi är vana med)

Vi började med att värma upp ute, då Nina ville att hästarna skulle vara ganska färdigt uppvärmda då vi började. Rinja kollade lite på de konstigt höga staketen och hästen som stod precis intill plan, men annors var hon lugn och fin.


Sedan kom Nina ut och sa att vi skulle komma in till manegen och börjar galoppera och trava lite där med. Rinjas första reaktion var att dit vill jag inte. Men efter lite uppmuntran så gick hon bra in och vi började trava runt och galoppera lite. 
Efter en stund kom Nina in tillbaka och då sa hon att vi skulle börja trava över bommarna som låg på marken. Rinja var lite stirrig på bommarna och första gångerna kom det små skutt istället för att hon skulle stig över som de andra gjorde. Sedan gjorde vi samma sak i galopp åt båda hållen. Vi skulle ta 3 steg på en linjen och 4 på den andra. Rinja var helt okej på det, men kusken var lite ute och cykla. Jag hade svårt att se steg och hinna ända innan nästa kortsida kom emot, stormanege-syndrom eller vad då. 
Sedan började vi hoppa ett litet kryss. Vi fick inte ta tag med tyglarna efter hindret utan skulle styra in hästarna i ett hörn och sakta ner dem med rösten. Rinja tyckte att det var lite konstigt. Hon höll på att slå huvudet i väggen några gånger, men efter en liten stund kom hon på knixen. 
Sedan började vi hopp en bana, på samma sätt. Efter varje linje, skulle vi rida in i hörnet och stanna. 
I slutet av lektionen skulle vi hoppa hela banan utan stopp. Det gick helt bra och Rinja kollade inte på någonting, som hon brukar göra hemma. Vi hoppade en sol, vågen och vita lådor och Rinja reagerade inte alls på dem. Sen när vi kom en serie hoppade hon massor över både a och b delen, men det var inte så farligt. 

Rinja var helt super på den här linjen. 

b) delen i serien. ca. 90 cm hög, men Rinja hoppar lite på 100 cm :) 

Duktig heppa, stannade i hörnet. :D
Bilderna från lektion har ganska dålig kvalitet då de är tagna ut en video. Hoppas det inte stör :)


2 kommentarer:

  1. Du är helt mega bra på att rida o du har också fin heppa! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Oj, tack :D Kiva att du tycker de :)

      Radera