måndag 21 oktober 2013

Från då till nu. Hur allt började.

 Jag hade en ledig kväll ikväll, så jag började kolla på lite gamla bilder. Tänkte jag skulle fixa ett inlägg med lite gamla hästbilder och lite om hur och varför jag började rida. Hoppas det är roande att se på mig som mindre.

Jag började rida på ridskola, men tillika red min mamma i ett annat stall, så jag åkte med och fick rida den underbara gamla stoet Dominia "Dompu" (På bilden) och gamla valack gubben Trubadur "Trubbe"

Lill-brorsan fick med prova ibland 

Jag red ca. 7 år på ridskola. På bilden hoppar jag med Tetris, vilken jag en gång föll av så jag bröt nyckelbenet. 

Alla börjar vi någonstans. Jag själv började på Billnäs Ridcentrum.

Då mamma böt stall fanns det en ponny vid namn Animo "Aimo" som jag började rida. Tack var honom hittade jag en av mina bästa vänner, Ida som med red honom. (Hon fick tävla honom inte jag) 

Sommaren 2009 fick jag min första "egna" ponny. Han var en estniskponny-arab korsning. Envis som en åsna men söt som bara den. 
Vi tränade nästan hela sommaren. Jag tror jag låg mera i sanden än vad jag gjort  hela mitt liv för det. Rekrdet var 3 gånger in i en och samma vattenmatta på en lektion. 

Monny fungerade som min skogsponny. På bilden är det min lillebror Jonas, som tack vare Monny vågade upp på ryggen igen och lärde sig lätta. Riktigt duktig enligt mig!
I slutet av sommaren frågade ägaren om vi ville köpa honom, men hennes pris var så högt, att vi tackade nej. 
Vi flyttade honom till Ridskolan, så jag kunde träna och ha ett bra slut på sommaren med honom. Snart var sommaren slut och vi var tvugna att köra upp Monny till Iisalmi igen. 


Jag fick den höst/vintern rida Emma, en kompis häst några dagar i veckan. Hon var halvsyster till min favorit häst på ridskolan Vici. 

Under vintern började jag igen rida på ridskolan. Mest för att inte gå tillbaka i ridningen. Här rider jag Maxie. (Föll av henne på en dressyrtävling, just innan jag skulle in på banan. Slutade med att jag red banan med en spricka i axeln, vilket jag inte visste om innan jag åkte till läkaren dagen där på. De såg på mig som om jag varit en idiot..)

Här är jag och York. Han gick bort för något år sedan i kolik. 

Sedan köpte vi Elton. Mest för att ingen skulle kunna ta min ponny från mig igen. 

Jag lärde mig mycket med honom. Han var och är en super ponny.
Jag på Elton II och mamma på stoet Radiazzia. 

Elton hade jag i 3 år, typ. Han fick mig att gå från en 60 cm tävlande ridskole-elev till en som hoppade 115 cm banor på träningar och tävlar 100 cm på regional nivå. 

Då jag hade haft Elton i ett år så fick jag möjligheten att träna med Djobi Djoba eller "Djobi" som hon kallades. Hon hade tävlat stora klasser i hoppning och vunnit bl.a. ungryttarnas mästerskap 2004. Tyvärr gick hon en senskada och måddes tas bort.

Efter 3 år av samarbete sålde vi Elton till en liten flicka i Hangö, som nu skall få njuta av den finast ponny jag någonsin mött :) 

Nu har jag då mitt unga sto Caipirinha att satsa på. Rinja har en bra teknik och trotts sin okunnighet en väldig kämpaglöd. 

2 kommentarer: