söndag 6 oktober 2013

Sista tävlingen x2
De här veckoslutet har jag varit i Broby på V-NR:s tävlingar.
På lördagen var det dressyr som gällde.
Jag startade Lätt B:3 2009 som reds på långbana. Det gick helt bra, men det var många super bra ekipage med. Elton var spänd hela banan och jag var väldigt nervös, då jag glömt banan 3 gånger på träningarna hemma och inte ridit Elton själv ordentligt på en vecka. Vi har haft provridning och har annors häller inte hunnit.  Men jag lyckades dra ihop till 65.909 % och en 4 plats. Jag blev bästa bland V-NR och därmed Väst-nylands ryttares junior dressyr mästare.

På söndagen var det hoppning som gällde. 
Jag startade en 80 cm, som var Broby Cupens andra del. Jag ledde hela cupen efter dressyren, och efter en ren och relativt snabb bana, så kom jag 2:a i själva klassen och vann hela Broby cupen. Han var helt super. 
Sen startade jag V-NR mästerskapet i hoppning. Det var en AM5 klass, så omhoppningen var efter att alla hade hoppat grund banan. Jag var först ut i omhoppningen. Före min omhoppnings start, hade vi lite problem på verkkan. Jag hämtade Elton fel till ett plank och han hoppade rakt igenom det. När jag försökte hoppa det igen vägrade han två gånger. Sedan hoppade jag samma hinder som kryss, var på jag försökte igen komma det som plank på samma höjd som tidigare. Men nej, det tyckte Elton inte var okej, så jag hoppade som 10 cm lägre och sedan igen i ursprunglig höjd. Sedan kom jag planket och oxern direkt efter varandra, då han vägrade på oxerna. Jag hoppar oxern och då är det sedan fjärilar i magen, då jag far ut på banan. Vi hoppar en helt bra bana, men jag vågrar inte rida helt fullt, utan håller kontroll och gör mitt bästa med att hitta steg. 
Broby cupens hoppdel


Japp, vi hölls ovanför alla hinder. Minst 100 cm hopp :D
2:a platsen blev vår.Eltons favorit är absolut ärevarven :D

Super poniii ♥
Omhoppningen efter den "tragiska" verkkan

4 kommentarer: