tisdag 3 juni 2014

Ridning ft. Rinja

Jag har haft två, ganska speciella dagar. Eller ja, kanske man kan säga att det är Rinja som har haft dem. Under ridpassen på de två senaste dagarna har hon varit 5 olika hästar och växlat mellan dem konstant under ett pass.
Ena sekunden går hon snällt där jag vill ha henne, nästa hänger hon på och börjar dra i väg som ett ånglok, plötsligt blir hon bakom bettet och drar ihop sig och vägrar göra något annat än studsa på stället. Sen går hon helt snällt och plötsligt strittar hon iväg, inte halva planen som vanligt men typ till andra långsidan. Alltså, jag vet inte vad jag skall göra åt henne..

På söndagen, då jag kommit hem från stugan åkte jag och mamma till stallet. Mamma blockade fram lite bommar medan jag fixade igång Rinja. Hon var som vanligt gul och grönfläckig då hon legat i hagen. Fick med höra att hon börjat ligga i hagen och äta. Ja-a, min häst är lite lat.

Då allt var fixat gick jag ut och hoppade upp. Mamma kom med så for vi och skritta "korta länken" som vi kallar den, det tar typ 20-30 min att skritta. Efter vår ärligt talat väldigt lugna skogstur gick jag ner på plan. Hon var fortfarande väldigt lugn här och jag började jobba lite i skritt. Då såg hon Lara och Darco som går i en hage lite längre bort och strittar iväg. Hon vänder sig så hon ser mamma komma ner mot plan och då strittar hon iväg igen.
Så vi hade lite rodeo i början. efter en stund var hon helt bra igen och då började det här med att hänga på bettet och sedan bli bakom det.
I slutet av passet kom jag bommarna och gjorde även några byten.
Här kommer lite bilder mamma tog :)

På måndagen hade vi hopplektion.
Hon hade en liknande dag igen, då hon i början var väldigt okoncentrerad på hindren, hon bara sprang på typ. Det ändrades typ sen när hon dabba sig lite med benen och måddes ta till trav i en tre stegs linje (med bommar mellan hindren) och hoppade en 80-90 cm hög oxer från trav.
Vi tränade lite byten och Rinja böt lite mer än hon behövde. (För nu var det mycket roliga då det fanns hinder på plan..)
Vi hoppade lite linjer och delar av en bana och till slut kom vi en hel bana. Min bana blev inte så "hel" då Rinja började stegra vid en jacka som låg på staketet. (Den hade legat där hela tiden). Jag blev väldigt irriterad på att hon bara jäklades och kickade fram henne några gånger innan vi kunde fortsätta banan. När vi kom banan igen gjorde hon samma sak.
Vad tyckte ni om bilderna? Vilken är er favorit?
// Malin och Rinja


2 kommentarer:

  1. Fina bilder o fint far de :) Va har du för kamera? :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack :) Nån pappas olympus, vet inte alls. :P

      Radera