onsdag 29 januari 2014

Några dagar utan stallet

Har inte bloggat på den sista tiden. Troligtvis p.g.a. min provvecka som började på tisdagen och för att jag inte har något att berätta om. Jag brukar inte vara till stallet under provveckan. Jag skulle gärna åka iväg från alla skolböcker, men det är lite svårt då proven omfattar hela böcker.

Idag var jag alltså inte i stallet, men mamma var och hade besök av Kajsa. Kajsa var med idag för att kolla hur Rinja går. Efter veckoslutet har hon varit lite oren och vi misstänker att det kommer från musklerna. Kajsa är alltså en fysioterapeut och kollar genom hästarnas muskler i första hand. Medan hon stog och drog och klämde på Rinja tog mamma några foton med sin telefon kamera.jag ber om ursäkt för den dåliga kvalitén på bilderna.. 

Då Kajsa gick igenom Rinja hittade hon två punkter på vardera sida som var sjuka. De var på ca. samma plats på båda sidorna. Punkten på vänstra sidan var lite ömmare än den andra. Denna "punkt" är där muskelfästet för hästens "magmuskler" och dess bakbensmuskler den använder då den sträcker ut bakbenen, träder samman. 
Vi fick som direktiv att ta det lugnt och skritta över bommar som gör så hon måste stiga långt. Vi har hittills gärna ridit bommar med lite kortare avstånd, så hon måste tänka efter var hon har fötterna. Nu skall vi alltså ha utrymmet lite i längsta laget, så hon får tänja lite. Hoppeligen blir hon bättre nu. :) 

Det här var allt jag hade för idag. Hoppas ni har det bra (Och lycka till i provveckan ni som går gymnasiet)
// Malin och Rinja


Åsnan i solariet ;) 

1 kommentar: