onsdag 1 januari 2014

2014!

Nu var det slut på 2013! men jag tänker börja inlägget med en liten tillbaka blick på de sista dagarna av 2013, bara för att jag har varit otroligt slö och inte brytt mig ett skit i min blogg.

Måndag:
Jag hade lektion för Jessica Aminoff. Rinja tyckte det var super kul att vi äntligen förstått att 60 cm kryss inte är hinder, bara kavaletter. Så vi hade fart på. Vi hoppade en bana, som krävde ganska mycket kontroll, vilket vi inte hade så mycket av.

Lektionen började med att Rinja absolut inte skulle hoppa ett kryss utan kastade sig åt sidan. (Hölls på) Som ni kanske förstått tycker Rinja att små hinder, bommar och kavaletter är onödiga. Så antingen drar hon ett skutt som är minst 20 cm över det hon behöver, eller så fjantar hon sig och leker lite vildhäst. Båda hör ju lite till åldern. Mot mitten av lektionen skulle vi komma en linje. Det var ett räcke och en oxer. Mellan dem var det 4 ganska raska steg. Rinja bet tag då jag febrilt försökte få halvhalten till den 90 cm stora oxern att gå egenom, men nej, vi tar 3 steg och sträcker oss så långt det bara går över hindret och brallar iväg efter åt.
I slutet av lektionen skulle vi komma en bana. Slutliga höjden låg på 90-115 cm och vår kontroll var lite bättre än i början, men inte helt perfekt ännu häller. men roligt hade vi. ;)

Min läxa blev att hoppa kryss och gå bommar, så hon inte flippar ur alla gånger hon ser ett hinder eller en bom.

Tisdag:
Nyårsafton! Rinja hade en longeringsdag, så jag inte hade för mycket att göra på.
På kvällen åkte vi till Ekenäs och firade nyårsafton med vänner och bekanta. Det var riktigt roligt och man såg igen hur liten världen egentligen är. Jag lärde mig några nya saker. t.ex att man kan bli full om man doppar en tampong i alkohol och lägger in den i armhålan och att min pappas dansmoves kl. 3 på natten inte är de bästa.
Onsdag:
En helt vanlig dag. Vaknar kl. 11 nån gång och går omkring hemma till kl. 13 då jag och mamma åker till stallet för att rida Rinja. det var bommar och kryss som låg på schemat och det gick helt bra. Rinja hade ju sina egen idéer och sånt, men i medeltal. :)

Just nu packar jag för min övernattning hos Ika imorgon. Jag skall och hälsa på Elton imorgon och för att spara lite på VR´s inkomster och lite tid, så sover jag hos hans nya ägare. Jag fick hoppa honom redan på söndagen en gång, för han blev lite vild, men nu skall jag hoppa lite högra och se om han kommer ihåg hur det går till då hindren växer lite. Om det kommer det troligen ett skilt inlägg.


Elton (C) Henna Hauskamaa

Ledsen för bildernas dåliga kvalitet, men de är alla tagna i manegen/stallet med telefon så vi kan ju skylla på det. (Förutom den på Elton)

Jag har gjort en sammanfattning av mitt år 2013 i en video. Jag lade in den på youtube, och eftersom jag är så dålig med min dator får ni bara en länk HÄR

 Jag har funderat på att laga ett videoinlägg här snart. Men jag vet inte exakt vad det skall handla om. Vill ni att jag visar stallet? En vanlig dag i mitt liv? Visar de viktigaste av Rinjas utrustning? Ge förslag. Vet att många är intresserade av att se hur det ser ut i Juniper Hill stable. :)

Hoppas ni har ett super nytt år! Ha de bra! :D
// Malin och Rinja.

3 kommentarer:

 1. Hyi bilden e helt hemsk:( elton var så snabb att alla bilder blev helt suddiga:P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och laga en video på en vanlig dag :D

   Radera
  2. Elton är en super-fast-pony ;) Ska försöka dra med kameran någon dag :)

   Radera