måndag 29 september 2014

Hoppning i Broby

Då vår tävlings planering gick lite i stöpet, så tog vi och packade Rinja i bilen nästa dag och satte av mot Broby. Känd för stor plan, mycket hinder material och mycket blåst, då det blåser från rätt håll.
Idag var det nog rätt håll, men inte lika hårt som det någon gång varit.

Vi packade ut Rinja, fixade allting klart och jag hoppade upp. Jag skrittade ner till planen och skrittade där  några varv. De första två varven var hon super spänd, men sen blev hon bättre. Jag började rida fram i lätt trav och böt varv lite nu som då. Jag travade även över en enskild bom som låg på marken. Hon var lite bakom skänkeln och rörde sig inte så stort som hon brukar. Efter en stund fattade jag galopp och red några varv. Sedan böt jag varv, men inte galopp, så jag red ca. ett varv i omvänd galopp. Jag passade på då de som sagt har väldigt stor plan att öva lite omvänd galopp.
Jag gjorde samma sak i andra varvet och sedan lät jag henne gå lite.

Mamma lade upp ett litet kryss åt oss som ja hoppade på en åtta, så jag böt galopp varje gång. Här har jag dock något jag borde öva upp. Jag kastar mig lite för mycket då jag byter till vänster galopp från höger, men inte andra vägen. Det är en av mina svagare sidor då det gäller hoppning.

Då jag kommit några gånger bra skrittade jag en stund innan jag hoppade en port, medan mamma sänkte alla andra hinder lite. Hindren låg på 120-130 cm då vi kom dit. Då jag hoppat porten två gånger kom jag en tre kombination som var precis så där jobbigt ställd, så jag inte såg några bra steg och Rinja blev lite trög i galoppen, fast hon hade mycket fart nu då vi tagit några språng. Hon är inte så bra att svänga ännu och behöver en del övning på den fronten. Samma gäller även mitt steg-öga.

Då vi klarat kombinationen några gånger plockade vi ihop en bana. Den låg på ca. 80 cm, men Rinja hoppade den som 100 cm. När vi höjde den hoppade hon ännu högre. Vet inte helt säkert vad hon gör sen om hindren blir 130 eller liknande. Kan ju vara att jag inte kommit dit med henne, men hoppas kan man.

Började i lätt trav

Lite galopp övingar

Hon jobbade riktigt fint 

Lite hängiga framben kanske.. :) 

Här syns mitt problem ganska bra. Jag "kastar" mig åt vänster i bytet, vilket får henne lite ur balans. 

Happy horse! 

Vi drog till lite extra, båda två. 

samma sak igen.. 

trekombinationens a-del. Den var nog lite spännande. 


I slutet galopperade jag henne lite framåt neråt... 


... i båda varven


träffa på bekanta, då vi var klara. Ida och Masa. Han hade tydligen inte tyckt om vår trailer. 
Jag har några idéer på inlägg jag skulle kunna göra, men vill veta vilka av dem som skulle vara mest intressanta att läsa.
1. Hur jag fixar Rinja klar för resor
2. Rinja klar för ett ridpass
3. Rinja klar för hoppträningar
4.Mitt sommar jobb - en dag på Malins sommarjobb (I vilken ordning jag gjorde allting, hur och när osv. Jobbade Alltså i stallet)
5. Fråga Malin. (Friheten att fråga vad man vill av mig och jag svarar i en video)
6. Malin tipsar #2
7. Hur jag bygger upp min tränings/tävlingskalender
8. Hur jag bygger upp ett ridpass
9. My day (veckoslut)
10. + och - med min egen ridning
11. Bilder jag inte annars skulle publicera #2

Några förslag. Vilken skulle ni helst läsa?

// Malin och Rinja
vilken ful sits, oh my god.. -.-"

4 kommentarer: