onsdag 23 april 2014

Ridning

Om mitt förre inlägg hette "Bad news" borde det här inlägget säkert heta "Good news". Jag har hittat en häst jag skall rida lite nu och då, tills den blir såld och kanske till och med tävla lite med.
Hästen är ett finnhäst sto, som heter Bestla är 15 år och bor ca. 15 minuter med mopo från stallet där vi har Rinja. Raka vägen hemifrån oss tar det typ 20 minuter. Hon bor alltså i ett mindre privatstall, med fina hagar, ridplan och bra terränger.

Då jag kom för att rida henne började jag med att rykta och lägga på sakerna på henne. Jag fick välja om jag ville rida i dressyr- eller hoppsadel, och valde då dressyr då det var så länge sen jag fått rida i en riktigt dressyr sadel. Tror att senast var på dressyrtävlingar med Elton. Då jag fixat henne klart gick jag till planen och hoppade upp. Ägaren berättade att hon inte gjort så mycket på sistone och att hon brukade vara lite seg.

Jag började rida längs med spåret på halvlång tygel och försökte få henne att lyssna på mina skänklar. Jag kortade tyglarna lite mera och började böja henne ordentligt innan jag tog trav och travade henne lätt framåt. Efter några cirklar och lite serpentiner satt jag ner i sadeln och gjorde små skänkelvikningar mot spåret. Då jag tyckte hon fungerade bra framför skänkeln fattade jag galopp och red några varv, men hon blev ganska snabbt trött så jag började avrunda ridpasset. Jag fattade ändå galopp åt andra hållet och galopperade några varv. Sedan började jag trava ner henne lätt igen för att sedan gå ut i skogen och skritta med henne.
Jag är ledsen över den dåliga kvalitén på bilden, men de är tagna ur en video tagen med telefon. 

// Malin och hästarna

7 kommentarer:

 1. Ser ut att vara en mycket trevlig häst o det ser superbra ut :) du får sadla om till dressyrryttare i stället ;) nå nej skämtar bara ...hoppas din Rinja blir frisk snart

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack :) Jo Bestla är helt super kiva att rida. Har faktist funderat på det några gånger, (alltså att börja med bara dressyr) men sen när man äntligen slipper och hoppa igen så kan man inte motstå att fortsätta. Så satsar på bra grundridning istället och tävlar dressyr för att ha lite roligt innanför staketen nu som då :)

   Radera
 2. Ser kiva ut den där hästen. Hoppas Rinja blir frisk snart och hälsningar från Elton :)!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, skulle verkligen vara roligt om Rinja skulle bli frisk :) Hälsa tillbaka åt Eton och ge honom en extra godis från mig :)

   Radera
 3. Synd att Rinja e halt, hoppas hon blir ok. Ni är nog ett ekipage att se upp för!
  Ojoj, vilken härlig finne! Lycka till imorgon :) / Jessi

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi kanske ska komma ut på tävlingsbanorna först, före vi är till "fara" för nån annan än oss själv :)

   Radera
 4. Nej men även om det kanske känns jobbigt nu så ska du nog se att det blir bra ännu :) / Jessi

  SvaraRadera