söndag 20 april 2014

Bad news..

Idag hade vi veterinär-check åt Rinja, då hon nu haltat konstant i två veckor. Hon har vari halt/oren förut, men aldrig så här länge och för att vara ärlig börjar det ta på mina nerver. Visst vill jag utvecklas och tävla med Rinja, men jag orkar inte sitta och rulla tummarna i nån månad i hopp om att hon skall bli bättre och sedan starta från noll, där vi var förra året vid samma tidpunkt och missa hela tävlings säsongen 2014 bara för att min häst haltat. Jag vet inte vad jag skall göra eller vem jag skall fråga om råd, eller ens om det finns nån annan häst som jag skulle kunna få tävla och träna med under tiden. Kanske man bara borde börja med frimärkssamling och gitarrspel eller något. Rinja har varit oridbar i ca. 1/3 av tiden jag haft henne och det känns bokstavligen JÄVLIGT att inte kunna rida och tävla som man vill. det var ju därför vi skaffade egen häst åt mig i första hand, så ja skulle få tävla.

Jag har andra hästar jag får rida, men ingen av dem är sådana jag skulle kunna eller får tävla med. Mest av allt önskar jag att jag hade haft Elton kvar, eller Djobi (som yngre kanske då) och kunna tävla med nån av dem. Välskolade hästar som visste när det gällde och som jag kände mig ett med. Såna som jag kunde lita på i alla lägen men som ändå gav en utmaning och lärdom.

Alltså, Rinja var absolut halt idag ännu, men hade blivit kanske en liten liten bit bättre än för två veckor sen. Veterinären kollade efter hovböld, som vi även tidigare kollat efter men inte hittat och så meddelade hon att hon tyckte det kom från det andra frambenet. Vi har tid till kliniken den 5.5 och det blir troligtvis av nu sen. Knappast hittar Rinja nån mirakel rot i hagen eller någonting som gör så allting försvinner tills dess. Hoppas bara att det inte är något kroniskt eller liknande.

Jag och Djobi Djoba, "Djobi", på tävlingsbanan i Hangö sommaren/våren 2012 (hon var 20 år här)
En annan sak jag gjort idag är att rida Felix. Jag kände mig lite stor på honom, då han bara är 144 i manken och registrerad som c-ponny, alltså liten ponny. Jag skall rida honom här nu några dagar nästa vecka då ägaren är och hämtar hem sitt stora sto från Holland, efter 6 veckor av tävling och träning. 
Idag red jag då dressyr på planen med Felix och det gick helt bra. Jag lämnade bort sadeln, då han har en så bekväm rygg och red honom med ett bett utan hävstång, alltså lämnade jag gummi-pessoan inne och red med ett d-rollers bett istället. Dessutom fick jag mamma övertalad att fota medan jag red, så har lite dressyr bilder också. 

Duktig ponny :) 
Jag jobbade honom i början bara framåt och började sedan rida serpentiner och volter för att få honom böjlig och lyssna på mina vikthjälper, samt få bakbenen lite mera under.Efter böjningarna började jag rida lite skänkelvikningar och öppnor. Jag ville med det här få honom att gå lugnare och lyssna på mina skänkar, samt ännu kolla att han faktist är med på noterna. 


Då han blev bakom skänkeln ökade jag traven en långsida och så till att han lyssnade på mig hela tiden. Om han för en stund blev lite döv, kittlade jag honom lätt med dressyrspö på rumpan. 


Sen började jag galoppera. Jag gjorde cirklar och ökade på långsida så han fick upp farten igen och fick sträcka på halsen. En liten delorsak var nog att han skulle tycka det inte bara var samlingar och gå perfekt. Han börjar ju nog få till åren med.


sedan böt jag galopp och gjorde samma sak åt andra hållet. Han var nog helt underbar att rida. 


Efter passet gick jag ut och gå en kort länk runt betet.

Under påsken har jag även haft ett annat litet projekt, nämligen att snickra ihop Ikea möbler och inreda min egen sommarstuga. Jag är nog helt nöjd med den del jag blev klar med nu under påsk och hoppas att allting snart är klart. Måste bara få dit två sängar till och lite annat stuff.
Här är lite bilder på det som blev klart nu:

Jag och Tiia bygger ihop min soffa. I hate IKEA :P 

Bakrummet, som väntar på säng och tavlor :) 

Mitt färdiga rum, 1/3 :) 

Atte and the soffa :) 
// Malin och Rinja

9 kommentarer:

 1. Önskar du att du valt en annan häst en rinja?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, absolut inte, men det känns skit att inte kunna rida henne och ha den utvecklings kurva man skulle vilja ha. Hoppas bara att hon blir bra och att vi får veta vad hon har, så vi kan ändra skötseln och ridningen så det kanske kan förebyggas. :)

   Radera
 2. Ush va tråkigt. Hoppas hon inte har något allvarligt. Du kan låna nova av mig om du vill ha en häst att JOBBA me :)

  SvaraRadera
 3. Pratar du medvetet illa om folk eller försöker du stötta dina ex klasskamrater, vänner och tävlingskompisar?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vem har jag talat illa om?
   (skulle vara roligt att ha ett namn, lite "lågt" att komma och fråga sånt anonymt..)

   Radera
 4. Nej då, du måste ha missförstått mig, pratar du illa eller försöker du stötta. Hurudan person är du? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ahaa.. Jag försöker stötta dem, alltså de flesta som jag känner har jag träffat på tävlingar och jag anser dem som mina vänner. Så jag försöker stötta dem. :)

   Radera