tisdag 17 december 2013

Då börjar letandet.

Så, efter Nannings träningar har vi några saker att prova. Har ni inte läst det inlägger, så är det den delen på förra inlägget där det inte finns några bilder.

Det vi borde skaffa/prova enligt honom är då:

1. En normal nosremm som vi fäster en gummisnodd vid och lägger fast den andra änden av snodden i martingalens bringremm.
Detta skulle då vara "snällare" mot Rinjas mun enligt honom, då det inte rör den över huvud taget. Och det måste vara av gummi, så den ger efter, för då vi testade med höbalsband ställde hon sig ganska ordentligt.

2. En martingal med långa "stroppar" som kommer till tyglarna. Dessa stroppar skall även vara av gummi, så de ger efter. Elton hade en sådan martingal, jag vet bara inte varifrån den är, då vi fick den med honom.
(Vet ni? förslag mottages)
på bilden syns Eltons martingal ganska bra, så något liknande, men med förlängbara "stroppar"


3. Kortare pansare. (Jag joma om de redan i globen, men nu sa han det även, så kanske de blir av nu ;D )

4. Jag skulle ännu före vi provar en helt normal nosremm (vilket jag redan har provat och hon blir väldigt stark med den) testa en sån här nosrem:
Denna är av Dyón och har en normal nosremm och en remont nosrem fast i. Detta skulle alltså göra att jag kunde testa det jag beskrev i #1 fast jag har de bromsande remontgrimman. Om nån råkar ha att låna, skulle det vara roligt att testa. Ni kan fast mejla mig eller höra av er via fb. (Lättast att skriva här nere i kommentarerna så hör jag av mig) 

5. Sista saken jag skulle vilja prova på är an mexikask nosgrimma. Den skall tydligen vara bekvämare för hästen. Detta har jag hemma, så skall säkert dra med det till stallet här någon dag. ;)

Nu har ni läst mina idéer om vad jag borde prova. Har ni några andra teorier? vad isåfall?
Om ni har något av det jag räknat upp, eller vet var jag kan hitta. Meddela mig! Skulle bli super glad! :D

Ha de bra
// Malin och Caipirinha the Rinja

1 kommentar:

  1. jag har lixon missat vad problemet är med Rinja? du har bara skrivit vad ni skall skaffa och va som hände på träningen när han provade det ena och andra men vad är själva problemet,? drar hon alltså upp huvudet,sticker hon? vad händer när du rider?

    SvaraRadera