onsdag 5 februari 2014

Hoppträningar för Jessica Aminoff

Det var länge sen jag hoppade ordentligt med Rinja. Hon blev oren senast, så nu hoppas vi att hon inte blir det igen.

Idag var det dagen med stort D. Jag skulle hoppa för Jessica. Jag och Henrika a.k.a Henq hade redan tidigare kommit överens om att vi skulle plocka fram en massa gympan, då båda våra hästar varit lite "krasliga". Kl. 15. när jag kommer till stallet rappar vi iväg till manegen och plockar fram två linjer, men bommar, kavaletter och små hinder, samt ett enskilt hinder på vardera diagonal, så det är möjligt att byta håll.

Efter ca. 40 minuter i stallet kommer vi ut med hästarna i manegen. Jag skrittar Rinja från marken och Henq hoppar upp på Jojo. När Jessica ridit klart Dan, ber jag henne rida Rinja, då ingen hoppat med henne ordentligt på ett tag. Hon kommer diagonalerna, av vilka ena hindret var ett plank med vattenmatta under och det andra ett smalt hinder utan infångare. Rinja blir lite het som vanligt, men Jessica klarar henne bra. Hon kommer även en av våra kombinationer, och är som vanligt misstänksam då det gäller mellanrummen. (Man vet ju aldrig med oss...)

Sen är det min tur att rida. Först skulle vi komma ena linjen som bommar. Rinja, som fått lite luft under baken redan tycker det är tråkigt att gå snällt och lugnt över bommarna, så hon gasar på lite extra. Jessica lägger upp bommarna efter hand och vi kommer samma linje i galopp och åt båda hållen. Efter det här, börjar vi med nästa linje. Det är som en tre kombination med galoppbom mellan hindren. Mellanrummen är lite trånga åt Rinja men hon gör sitt bästa, för att få med alla 4 fötter över. Sedan kommer vi vattenmattan och det smala hindret. Jessica lägger då ännu en låda under det smala hindret, mest för att jag skall se till att rida ordentligt och veta vad jag gör före special hinder för att få Rinja över. Det går helt bra och Rinja hoppar gladeligen båda vattenmatta och låda.

Sen börjar vi hoppa bana. Första banan gick helt bra. Stägan var nu vad de va, men jag var helt bra med i alla hopp och Rinja lyssnade bra mellan hindren. Fick även då beröm för att jag inte gjorde något extra, som jag alltid annors gör.
Bana nummer 2 var den en annan femma. Rinja tyckte att hon kunde det här nu, så redan till förta kombinationen drog hon iväg, kom fel och måddes bryta till tarv för att komma över första kavaletten överhuvudtaget. HÄR är en länk till min instagram, där ni kan se videon på denna älg-lika händelse.
Jag började om från början och den här gången gick det bättre. Rinja var fortfarande het och drog ganska bra, men jag fick henne ändå ganska bra tillbaka efter hindren.

Ledsen över den dåliga kvalitén, men som ni säkert vet, så är bilderna tagna med mobil, från video..

Rinja tyckte att det var så kiva att hoppa :) 

"Jag vet vad jag gör, håll i dig bara" sa Rinja


Hopp ;)
Efter hindret är det lättsits som gäller 


Halvhalt, halvhalt, halvhalt.
"OMG! I´ve got shot!" 
Fina Rinja ♥
Jag på sociala media:

Facebook: Malin ja hepat / Malin och hästarna
Instagram: malin_alina

// Malin och Rinja

Kommentera! 

2 kommentarer: