onsdag 14 januari 2015

Stress och press

Som många säkert vet så går jag sista året i gymnasiet. Vilket betyder att om några veckor börjar mitt läslov. Alltså skall jag gå upp på morgonen, läsa en massa inför mina student skrivningar och sedan gå och sova igen för att göra precis samma sak nästa dag. Eller, så ser jag det, men vet att det inte kommer sluta så. Men hoppas kan man.

Förutom paniken över vad jag skall göra i sommar, så ar jag 50 miljoner andra saker som snurrar i huvudet på mig. Borde jag hitta på något mera, nu når Rinja ännu är "sjuk"? Borde jag försöka fara utomlands och jobba i sommar? Var skall jag hitta ett sommarjobb där jag kanske kan få lite bättre betalt än förra sommaren? Kommer jag någonsin få mitt körkort? Kommer jag in till Flyninge? Vad gör jag om jag inte kommer in? Skall jag söka in till något annat än Hippolog? Detta är bara en bråkdel av de frågor som snurrar i mitt huvud för tillfället.

Jag känner även en viss press att uppnå alla dessa mål. Jag vill få bra i skrivningarna, men tillika vill jag tävla och komma framåt i min ridning, vilket jag tyvärr inte gör för tillfället. Jag vill hitta ett jobb, så min konton inte visar 0,03e hela tiden och jag vill ha möjlighet att ta det lugnt. Men nej, jag stressar så att jag inte orkar upp på mornana, jag stressar till skolan, genom skolan och över allt. För medan jag gör något, borde jag göra något annat. Då jag kommer hem och tror att jag kan slappna av, möts jag inte av irriterade blickar som meddelar att jag inte skött en del igen. JO TACK JAG FÖRSÖKER!

Jag är helt medveten om att det är mitt eget fel att mitt liv ser ut så här. Jag vill göra en massa och gör en massa. Men inget värkar räcka och allting klimpar bara ihop sig mot mig i slutet.Avslutande tänkte jag göra en liten Rinja update.
Jag har nu börjat skritta henne från ryggen. Har gjort det nu i en halv vecka och med mig har hon varit helt bra, lite busig med mamma. Idag märkte vi igen att hon hade ett nytt sår. Den här gången på framsidan av vänster fram ben. Som om vi inte hade nog med bekymmer.
Läkaren sa ju att om allting går som på Strömsö så borde hon bli i tävlingsskick till senast Juni, men Strömsö finns inte i min värld, så kan väl hoppas på att göra minst 2 starter med henne under säsongen. Dessutom har vi ju Pursiainens "fynd" kvar att fixa, så få se ur mycket tävlingssäsong det blir det här året..
första gången på 2 mån. 

Senast skrittade vi ensamma i manegen. :) 
// Malin

3 kommentarer:

 1. Skall du till Flyinge och studera!?? va roligt! Flyinge är så bra!!! önskar ibland att jag fortfarande var kvar där. vad är Pursiainens fynd?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo har funderat på det. :)
   Pursiainen hittade en gammal skada vid manken - vänster bog och en i höger bakhas. Men då de även hittade det här i Rinjas knä, så fixade vi det först.

   Radera
 2. Kanske Jenni Säynäjärvi kan erbjuda jobb i Schweitz (hon e väl där?!)? :) suck me alla fel,hoppas d fixar sig :)

  SvaraRadera