torsdag 7 november 2013

Klippning och hoppträningar.

Igår, på onsdagen var det dags. Rinjas vinterpäls skulle av. Mikaela hämtade mig hemifrån och så bar det av till stallet. Vi fixade klart Rinja i vatten spiltan och hon stod som ett ljus då Miku klippte henne. Jag var lite orolig, då hon brukar vara ganska lätt skrämd men hon var så snäll. Lite visade hon ögonvitorna då man klippte vid öronen, men anors gick allting galant. Det kändes lite konstigt att inte behöva stå i 15 minuter och försöka mata en hel domo i en ponny som ställer sig på bakbenen och hoppar iväg hela tiden, inte vänta 1 timme på att den skulle verka och inte behöva lägga på nån nosbrems. Man bara tog hästen till vattenspiltan och så började man raka. Jag fick med prova på att klippa. Det var ganska roligt, förutom att det blev ganska ojämnt, men ingen är en mästare direkt, right? Tyvärr Carin får du inte komma till Finland nu sen ändå.. :/ (Hon lovade att om Rinja var svår att klippa, skulle hon själv komma till Finland och klippa henne)

Efter klippningen hjälpt jag till att ta in två hästar och sedan gav vi mat. Snabbt for jag till manegen och byggde en lätt och kort bana innan jag snabbt for in tillbaka för att fixa klar Rinja för vår hopplektion. Den lätta banan bestod av en trestegs linje längs med långsidan, en två stegs serie på diagonalen och ett enkelt hinder på andra långsidan. Jessica red henne först lite som vanligt och hoppade ganska högt. Det var kanske 120 cm vissa hinder. Rinja hade tydligen glömt lite vart man skall sätta fötterna då hindren blir så stora, men anors gick det riktigt bra.

Efter det här var det min tur. Mamma hade plockat fram några blå tunnor, hon lagt under ett hinder. Rinja vägrade på dem en gång med Jessica och hoppade sedan 30 cm mera än hon behövde. Med mig måst hon ju då med testa lyckan. I travade mellan dem först några gånger från båda hållen och sedan skulle jag komma i galopp. Första gången vi kom till den i galopp, glömde jag lite min vänster skänkel och Rinja såg sin chans. Hon hoppade åt sidan. Jag hade lite problem att se några bra steg till det ensamma hindret, så vi hoppade det några gånger. Jag kom så fel att jag trodde att Rinja aldrig mera skulle hpp efter det, men hon fortsatte som en gammal och vad hopphäst och drog inte herne nenään bara för ett felaktigt steg. Då jag kommit det helt bra så blev det seriens tur igen. Den var ganska kort, så jag skulle försöka få ett litet hopp på första hindret så jag hade möjlighet att rida fram till oxern som var b-delen. Detta slutade med att jag tog så små hopp på första att jag fick rida fram riktigt ordentligt till oxern. Men Rinja var så duktig att oberoende hur nära eller hur långt ifrån vi var så hoppade hon bra. En gång glömde hon bakbenen och rev, men nästa gång hade hon bakbenen minst 40 cm högre igen. (Enligt Jessica då).

Så i det hela så var det riktigt bra träningar och Rinja var duktigt.
Om ni fått en sån bild av Rinja att hon skulle vara super bråkig, så har ni fått en helt fel uppfattning av henne. Hon är super snäll, men lite känslig. Det råkar sig tydligen så att varje gång jag har tid att skriva in här, så har hon gjort någonting under ridpasset.


Ha det bra och kommentera. SNälla säg vad ni vill att jag skriver om.
// Malin och Rinja.

5 kommentarer:

 1. Allt om Rinja, en myday på video, Rinjas saker? :P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ska si om jag får kameran och funka, sku va kiva ti filma någo :)

   Radera
 2. du kan ju berätta om rinja och stallet, ta bilder på din dag i stallet helt enkelt :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra förslag, ska si vad jag kan göra :D

   Radera
 3. Jag vill också se hur ni har i stallet!
  / Marie I.

  SvaraRadera